MOODBOARD

 

Mi az a moodboard? Hangulat táblának fordíthatnánk, de én inkább maradnék az eredeti kifejezésnél. A moodboard egy munkafázis. Olyan, mint egy mankó; segít rendezni gondolatainkat, kialakítani egy bizonyos irányt, s ahol szavakkal nehéz kommunikálni, ott a moodboard a tökéletes eszköz, hogy a munkatársaink elé tárjuk, mit is szeretnénk.

Számomra a Tumblr-oldalam egy nagy moodboard, ahova hangulatomtól függően osztok meg képeket. S egyes képek annyira stimulálják a jobb agyféltekém, hogy beindul a szerkezet, s azon kapom magam, hogy már egy új fotózáshoz gyűjtöm az ötleteket. Ez a mostani sorozattal sem volt másképp.

Nagyjából október fele kezdett meg érni a gondolat, hogy mikor hazalátogatok Magyarországra, akkor jó dolog lenne egy stúdiós fotózást megvalósítani. Végül, ahogy egyre jobban belemerültem a minimál stílusú outfit-ek keresgélésébe, sorra találkoztam olyan képekkel, amik több és több inspirációt nyújtottak, és ezeket szorgalmasan osztogattam meg a Tumblr-mikroblogomon.
Fotózást szervezni sosem egyszerű, pláne akkor nem, ha már 3 embernél több a stábtagok száma, és ha mellé még pár országhatár választ el Budapesttől. De november végére sikerült összegyűjteni mindenkit, aki számított, és én lelkesen gyűjtögettem továbbra is a képeket.

Az elképzelésem nem volt más, mint hogy a virtuális moodboard-omat realitássá varázsoljam, így a dekorációt a fehér falra helyezett nyomtatott képek alkották. Stílusomból adódóan mindig keresem, hol és miben lehet még extrémebb, még különlegesebb egy sorozat. Van, ahol a képek csak egyfajta alapot adnak, s a többit Photoshop segítségével váltom valóra, van ahol pedig inkább a sminkben/frizurában és ruházatban próbálom kikísérletezni ugyanezt. Ahogy ránéztek a képekre, szerintem nem kérdés, hogy most inkább az utóbbi utat választottam.

S ezúton is szeretném megköszönni a stábtagoknak az odaadó munkáját, mert nélkülük nem jöhetett volna létre mindaz, amit megálmodtam.
Modellek: Vida Eszter, Horváth Mirtha
Smink: Horváth Glória | Glo Makeup
Haj: Yicheng Ji
Stylist: Aradi Nóra | Mesmemos Photoblog
Asszisztens: Koroknai Imre
És külön köszönet a fehér szoknyáért Nagy Fannynak.


What is a moodboard? A moodboard is a workphase.It is something that can help us organizing our thoughts and ideas, creating the style we wish to pursue, and when it’s hard to communicate our ideas properly with words, moodboard is just the perfect tool to present our ideas for colleagues.

For me, my Tumblr microblog is like a big moodboard: a place where I reblog or post pictures according to my mood.
Among these, some pictures just start stimulating my right brain hemisphere so much that in the end I realize that I have already started to collect inspiration for a new photo session.

Around October, when I had already known that I was going to spend Christmas in Hungary, I started to play with an idea to organize and do a photoshoot in a studio during those 2 weeks. As I was constantly browsing minimalist outfits, I just came across a lot of pictures that gave me more and more inspiration; so I started to collect these on my Tumblr blog.Well, to say the truth, organizing a photoshoot is never a piece of cake, especially when the crew consist of more than 3 people, not to mention that I was like 1182 kms away from Budapest. However, by November I had found all the members, and filled with enthusiasm I kept going on to collect the pictures.

My idea wasn’t bigger than wanting to invert my virtual moodboard to a real one by printing all the inspiring photos and stick them on a white wall, serving as a background. In photography, I always put a lot of emphasis on creating a unique and at the same time a little bit extreme work. Sometimes, the pictures I take just serve as the basis, and I do the rest with Photoshop, but sometimes I like to experiment with make up, hair or with clothes as well. As you can see, this time, I chose the latter.

Last but not least, I would like to say thanks for the members of the team for their marvelous work, without them, this project couldn’t be done by now the way I dreamt it.
Models: Vida Eszter, Horváth Mirtha
MUA: Horváth Glória | Glo Makeup
Hair styling: Yicheng Ji
Styling: Aradi Nóra | Mesmemos Photoblog
Assistant: Koroknai Imre
And special thanks for the white skirt for Nagy Fanny.

moodboarded_001
moodboarded_002
moodboarded_003
moodboarded_004
moodboarded_005moodboarded_006moodboarded_007moodboarded_008

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s