Kedvenc kollekciók 2014ben

Az év utolsó napjai mivel is telhetnének, ha nem visszatekintéssel? Számomra ez az év a szárnypróbálgatás éve volt, minden értelemben. Elkezdtem jobban elmélyülni a fotózás világában, ezen belül is leginkább a divatfotográfiában próbálgattam magam. Egyre több hazai tervező munkásságát fedeztem fel, s nem egy tervezővel jött létre kollaboráció. Nyáron belevetettem magamat a blogolásba is, ami, hát valljuk be, még kissé gyenge lábakon áll.  És nem utolsó sorban, szeptember végén magam mögött hagytam Magyarországot, hogy önállóan és egyedül belevágjak az egy éves holland kalandomba, ami több mint valószínű, nem csak egy évig fog tartani.

És most itt állok az újév küszöbén, és gondolkozom, vajon milyen bejegyzéssel tudnám stílusosan lezárni a 2014-es évet? Hát mi mással, ha nem egy válogatással a kedvenc hazai designereim idei kedvenc kollekcióiból?

kampany6kicsi
kampany4kicsi
Anna Daubner SS14 Kapszula kollekció
Izgalmas anyaghasználat, letiszult szabásvonalak,minimalista fehér színdominancia – mindez jellemzi Anna Daubner nyári kapszula kollekcióját, mely számomra az idei év abszolút kedvence. Ez az a kollekció, melynek minden egyes darabját elfogadnám, aminek imádom a kampányfotóit, s valamint amiből egy darabka ténylegesen a gardróbom részévé vált – I’m so lucky with it!-.

IMG_150110172799_694263600620514_640746283_n
Balázs Lilla SS14
Követve a fehér minimál stílust, nem maradhat ki listámról Balázs Lilla – röviden csak Balilla – hófehér, áttetsző valamit szürke PVC táskákból, s ékszerekből valamint bőr hámokból álló nyári kollekciója sem. Ahogy a tervezőnő előző kollekcióit, úgy ezt is innovatív formavilág, könnyed, mégis határozott hangulat jellemzi. Mint Anna Daubner kapszulakollekciója, úgy Balilla tavaszi-nyári kollekciója is teljes mértékben belopta magát a szívembe, s nem egyszer eljátszottam a gondolattal, hogy beruházok egy darabra. Nos, ami késik, nem múlik, egyszer talán meglepem magam vele…

wp2wp4
Phaidra SS14 WATERPROOF
Ha valaki fürdőruha-tervezésre adja a fejét, mondhatni, eléggé meg van kötve a keze: nem egyszerű anélkül megálmodni egy-egy darabot, hogy ne veszítse el eredeti funkcióját, viszont mégis különleges s egyedi legyen. Nos, ezt a Phaidra márkanév mögött álló Tisza Viktóriának maradéktalanul sikerült létrehoznia a nyári WATERPROOF kollekciójával. A hideg színek mellett olyan izgalmas anyagok is előkerülnek, mint a hologram, valamint a PVC. Én, kis naiv,pedig azt hittem, ezt a kollekciót semmi nem fogja felülmúlni, pedig alaposan tévedtem. A márka 2015 tavaszi-nyári kollekciója követi a WATERPROOF vonalát, így már alig várom, hogy láthassam a kampányfotókat hozzá.

MG_6440r CMG_6427rlfo
Aimée SS14 Roar
Továbblépve a minimál látványvilágon, valamint a hologram és PVC nyújtotta izgalmakon, listám két utolsó kollekciója sajátos print-és színkavalkádja miatt került fel ide.
Kezdeném is az Aimée – vagyis idén ősztől már Émé néven futó –márka vagány nyári kollekciójával, amit az erőteljes neon színek s a tigris-print jellemez. Telitalálat volt ez a kollekció a lányoktól, s amiért még inkább megfogott, az az, hogy egy elegánsabb vonalat képviselő kollekció után volt bennük annyi bátorság s merészség, hogy megalkossák ezt az intenzív és abszolút fiatalos közönséget megcélzó kollekciót.

dada7 dada8
Daige DADA
Végül, de nem utolsó sorban nem csak nyári, de egy őszi kollekció is listámon landolt, habár bevallom, nehéz döntés volt. Hisz Tóth Melinda keze közül kikerült nyári Daige kollekció is magával ragadó, azonban az őszi kollekció inspiráció-forrása hamarabb megragadott. Még szeptember elején, mikor már fény derült rá, hogy a tervezőnő az avantgárdhoz, azon belül is a dadaizmushoz nyúlt, miközben új kollekciójának irányvonalait dolgozta ki, nem volt kérdés: számomra ez lesz a legjobban várt kollekció. Csalódásra pedig nem volt ok; a ruhákban s a kampányfotókban hamisítatlanul visszaköszön mindaz, amiről könnyen felismerhető egy dadaista alkotás. Maga a kollekció igen változatos és a maga módján merész; személyes kedvenceim a lila-menta-pink színhármas színeiben pompázó, valamint a szőke haj printtel ellátott darabok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s