A megújulás útján: Interjú az Émé divatmárka mögött álló tervezőkkel

A szó, reneszánsz, mely a franciában renaissance, míg az olaszban rinascimento, újjászületést jelent. Számomra ez a szó jellemzi az Aimée, vagyis mostantól csak Émé néven futó hazai divatmárkát, mely mögött Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra munkássága rejtőzik. Az újrakezdés, tiszta lappal indulás az életben sem könnyű – és a blog-életben sem : ) – főleg nem a divatszakmában.Interjúm során többek között a névváltás okait feszegetem, de még az Aimée korszakban született kollekciókról is esik szó. Nem is húznám tovább az időt, beszéljenek helyettem a Rothko kollekció kampány-és lookbook fotói, illetve a tervező hölgyek válaszai.

01
5

Új évszak köszöntött be, ezzel együtt új korszak is a márka életében. Eddig Aimée néven futott márkátoknak a rövidebb, de hasonlóan csengő Émé nevet adtátok. Hogy jött az elhatározás a névváltoztatást illetően?
Az eredeti Aimée márkanév igazán közel állt hozzánk mind hangzásban, mind jelentésben, azonban a későbbiekben szeretnénk külföld felé nyitni, ahol úgy gondoltunk, hogy az új név talán még különlegesebbnek számít. Továbbá egy kisebb image váltáson ment keresztül a márka, amihez úgy éreztük, hogy a márkanevet is frissítenünk kell, ezért döntöttünk úgy,hogy  a hangzást megtartva létrehozzunk egy fantázianevet, és Émé-ként folytatjuk tovább utunkat.

Nyári kollekciótok az egyik kedvenc magyar tervező(k) által készített kollekcióm lett. Erőteljes színek, vadság jellemzi, és számomra úgy tűnik, inkább a fiatalabb réteget szerettétek vele megcélozni. Ezzel szemben az előző kollekcióitok az elegánsabb irányzat felé húzódik. Melyik stílus áll hozzátok közelebb?
Először is köszönjük szépen. Előző két kollekciónkat egyfajta útkeresésnek is tekintjük. Valójában mindkét stílus közel áll hozzánk, és az új márkanév alatt már e kettőt szerettük volna ötvözni stílusban, megtartva a friss, vagány szemléletet, jól kombinálható, a mindennapok során is hordható darabokat terveztük.

Mikor kezdtetek el dolgozni az új kollekción, és most jelenleg milyen stádiumban van?|
Legutóbb a 2015-ös tavasz/nyári kollekciónkat készítettük el.  Augusztusban kezdtünk dolgozni rajta, és a novemberi Marie Claire Fashion Days alkalmával már bemutatásra is került az Aruba névre keresztelt SS’15 kollekciónk.  Jelenleg még az ősz/téli kollekció kibővítésén dolgozunk, de a karácsonyi szezon után már a 2015-ös ősz/téli szezonra tervezünk.

3look9

Ki fogja készíteni a kollekcióhoz a kampányfotókat? Milyen szempontok alapján választottátok Őt?
Jelenlegi Rothko AW’14 kollekciónk kampányképeit Ajkai Dávid készítette.  Már régóta szerettünk volna Dáviddal együtt dolgozni, hiszen nagyon közel érezzünk magunkhoz munkáit és látásmódját, de csak most volt először alkalmunk a közös munkára. Véleményünk szerint annyira jól sikerült az együttműködés, hogy Aruba SS’15 kollekciónk kampány-, illetve lookbook fotóit is szeretnénk, ha ő készítené.

Hol lehet majd beszerezni az új Émé darabokat?
Továbbra is a One Fashion üzletében /1092. Bp. Ráday utca 9./ tudjátok megvásárolni az ősz/téli kollekciónk darabjait. A kollekció folyamatosan bővül, így érdemes többször benézni az üzletbe, ha kíváncsiak vagytok a legújabb darabokra.

look7
look4
stáb

Ezúton is szeretném megköszönni a tervező hölgyeknek, hogy időt szakítottak kérdéseim megválaszolására, es további sok sikert kivánnék számukra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s