Interjú Pleasure is Pretty megálmodójával – Adrival

Adri egy tehetséges fiatal, aki imádja a színeket és nem fél velük kísérletezni, hogy valami újat, különlegeset alkosson. Márkája, a Pleasure is Pretty – röviden Pip – leginkább bohém, színes egyéniséggel rendelkező fiatalokat céloz meg. Aki magára ismer, az biztos lehet benne, hogy talál kedvenc darabokat a termékek között böngészve, amikkel akár egy teljesen átlagos szettet is könnyen feldobhat. Vagy pont, hogy egy extrémebb szettet tehetnek még extrémebbé ezek a szépségek. Adri készséggel válaszolt kérdéseimre, amit a következő sorokban olvashattok, és hozzá mellékelte a legújabb kampányfotókat is, melyek Csoboth Edina – fotográfus – munkái. Élvezzétek ; )

DSC09974small

Mikor kezdtél bele a saját márkád kiépítésébe? Mi adta meg a kezdő löketet, mi motivált?
Nagyjából 2010-ben készítettem az első Pleasure is pretty fülbevalókat. Előtte is csináltam ékszereket, de akkor csak magamnak. Mindig nagyon szerettem kiegészítőket hordani, de sehol sem kaptam olyat, ami igazán tetszett volna, szóval ezért kezdtem el még kamaszkoromban ékszereket gyártani. És akkor indult be hirtelen az egész, amikor megvettem az első varrógépemet és csináltam magamnak egy kis sarkot a lakásban, amit műhelynek neveztem. Azóta persze már az egész lakás egy nagy műhely és van benne néhány kis „sarok”, ami nem az. (haha)

Minden darabot saját magad készítesz?
Igen. Főleg varrógéppel dolgozom, de egyéb technikákat is használok. Egyelőre elképzelhetetlen számomra, hogy bármit is kiadjak a kezeim közül, akkor máris más lenne az egész. A tervezéstől, beszerzéstől a boltba jutásig mindent én csinálok, így tudom, hogy minden olyan, amilyennek elterveztem.

Munkáidat igen gazdag színvilág jellemzi. A színek az öltözködésedet is meghatározzák? Szoktad a saját darabjaidat beleépíteni egy-egy outfitbe?
Igen-igen. Imádom a színeket. Szeretek velük játszani. Nagyon izgalmas és szórakoztató látni, hogy az egyik szín mit hoz ki a másikból, ha egymás mellé teszed őket…na és akkor jön egy harmadik esetleg negyedik szín és az egészből egy tök egyedi hangulat kerekedik.

Sokszor hordom a saját ékszereimet. Van, amikor külön egy outfithez csinálok magamnak valamit egy-egy alkalomra. De mivel amúgy is kattanok a különleges ékszerekre, ezért gyűjtöm más tervezők munkáit is és sok vintage darabom is van. Elképesztő, milyen csodás kiegészítőket gyártottak a 80-as években például.

DSC_2323

Hologramos anyag, átlátszó pvc, szemet kápráztató neon színek… Honnan szerzed be az ékszereid, táskáid alapanyagát? Van egy kedvenc helyed, vagy esetleg több helyről ollózod össze? Esetleg ez szakmai titoknak minősül? : )
Ó, igen, felsoroltad a kedvenceimet. Ezeket nem tudom megunni. Mindig nyitott szemmel járok. Rengeteg különböző helyről szerzem be az alapanyagokat. Vannak bejáratott boltok, ahova mindig visszajárok, de van, hogy tök váratlan helyeken bukkanok rá igazi kincsekre. Nagyon szeretem az újrahasznosítást is, ezért például turkálókba is járok ilyen célból. Egyébként Szombathelyen van az egyik kedvenc helyem, ahol tényleg iszonyat jó alapanyagokra szoktam lelni.

DSC_2440

Márkád darabjait a budapesti Lollipop Factory árusítja. Emellett online is lehet tőled rendelni?
Igen, van egy online shopom is, ami a www.pleasureispretty.etsy.com címen található. Plusz jelenleg fut egy pár hetes esemény a berlini bázisú – európai ékszertervezők munkáit összegyűjtő – PROJECT J webshopján, ahol a hologramos kollekcióm néhány darabjából lehet válogatni.

Hogy látod a jövőt? Mit gondolsz, mi lesz veled és a márkával egy esetleg több év múlva?
Egy ideje elkezdtem táskákat is tervezni. Szeretném bővíteni a PiP termékek skáláját, szóval most új dolgokat tesztelek, de közben persze új ékszer ötleteken is gondolkodom folyamatosan, úgyhogy pörög a munka. És szeretném, ha minél több országba eljutnának a cuccaim. Ez is alakulóban van egyébként. Tavasz óta már egy kanadai boltban is kaphatóak az ékszereim. Még sok ilyet szeretnék!

DSC09900bsmall

Mit tanácsolsz azoknak, akik szeretnek szabadidejükben varrogatni, ékszereket készíteni?
Alkotni nagyon jó dolog, akkor is, ha csak magadnak vagy épp ajándékba készítesz valami apróságot. Akinek pedig nagyobb ambíciói vannak, az kitartással, szorgalommal, kellő önbizalommal és tehetséggel egyedül is nagyon sokat tud majd fejlődni és megtapasztalhatja milyen érzés, amikor az emberek keresik és szeretik a munkáit. Az az érzés minden befektetett energiát megér és feledteti a nehézségeket, amikkel munka közben szembesül az ember. Szóval csak BÁTRAN!

DSC_2453
DSC00062small

További képeket és Pip-cuccokat Facebookon találhattok, pontosabban itt: katt katt. Ezúton is szeretném megköszönni Adrinak a közreműködést az interjúban, és szeretnék sok sikert kívánni neki a továbbiakban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s